عضو شورای برنامهریزی و انتخاب جشنواره «هنر رضوان» گفت: صنعتگران کشور به ظرفیتهای هنری داخلی به ویژه هنرهای اسلامی ایرانی باید بیشتر توجه کنند.
مصطفی معمیوند در حاشیه برگزاری سلسله نشستهای تخصصی جشنواره هنر رضوان در کشور در گفتوگو با آستان نیوز ابراز کرد: متأسفانه فاصله زیادی بین صنعتگران و هنرمندان کشور وجود دارد. هنرمندان بیشتر به دنبال موفقیتهای خود در گالریها هستند و صنعتگران نیز از طراحی محصولات خارجی پیروی میکنند، در صورتی که این دو قشر جامعه باید با یکدیگر همکاری کنند.
وی ادامه داد: بیشتر محصولات داخلی ما هویت ایرانی و رنگ و بوی خاصی از فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی ندارد و با دیدن آنها نمیتوان فهمید در ایران تولید شده است. امیدوارم برگزاری جشنواره هنر رضوان ثمراتی داشته باشد تا صنعتگران با استفاده از ابتکار هنرمندان داخلی به پویایی این حوزه کمک کنند.
این طراح گرافیک مشهدی با اشاره به اینکه جشنواره هنر رضوان، جشنوارهای کاربردی است که با رویکرد جدیدی به طراحی گرافیک، از این هنر برای تزیین اسباب زندگی استفاده میکند، افزود: این جشنواره در تلاش است دریچهای باز کند تا ذهن هنرمندان و طراحان درگیر موضوع طراحی محصولات ایرانی شده و این محصولات با محتوا و فرهنگ خاص مردم کشور همسو شود.
معمیوند به برپایی نشستهای تخصصی جشنواره هنر رضوان در برخی دانشگاههای کشور اشاره و تصریح کرد: از آنجایی که نخستین دوره این جشنواره در حال برگزاری است و برخی هنرمندان ممکن است با آن ناآشنا باشند، به همت دبیرخانه جشنواره، نشستهای تخصصی با حضور مهدی یکپسر دبیر جشنواره در شهرهای مختلف در حال برپایی است تا علاوه بر تعامل با استادان و هنرمندان کشور، ابعاد جشنواره نیز به طور کامل تشریح شود.
عضو شورای برنامهریزی و انتخاب جشنواره هنر رضوان ادامه داد: همچنین شرکتکنندگان ممکن است پرسشهایی درباره چگونگی و ابعاد استفاده از آثار تولیدی جشنواره داشته باشند که در این نشستها، گفتوگوها و اطلاعرسانیها سعی شده است این دغدغه هنرمندان برطرف شود.
وی با ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره هنر رضوان گفت: هنرمندان مدتها بود دنبال راههایی بودند تا بتوانند از هنرشان به شکل متفاوتتر و کاربردیتری استفاده کرده و آن را به زندگی روزمره مردم وارد کنند. این جشنواره بهانهای شد تا آنان در کنار شرکت در آن بتوانند حرف جدید خود را بزنند.
دسترسی به آرایههای هنری حرم رضوی
مدیر استودیو طراحی محصول «مُلک» ضمن تقدیر از مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی برای گردآوری گنجینهای از تصویرهای نقوش و آرایههای هنری حرم مطهر رضوی و ارایه آن در سایت جشنواره هنر رضوان بیان کرد: در گذشته هنرمندان با محدودیتهایی برای دسترسی به چنین آرشیو تصویری روبه رو بودند، اما سرانجام این اتفاق خوب افتاد. بیشک طراحانی که در این حوزه فعالیت میکنند ارزش این گنجینه هنری را میدانند.
وی افزود: این گنجینه تصویری حاصل قرنها تلاش هنرمندانی است که هر کدام از این آثار را با توجه به مسائل فرهنگی و چالشهای عصر خود برای ما به یادگار گذاشتند تا اکنون ما نیز از این سرمایه و دانش هنری به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
معمیوند ادامه داد: بیشک ما نیز در عصر و زمانه خود، مسائل فرهنگی و چالشهای خاص خود را داریم که باید به آنها پاسخ دهیم و با نگاه به سرمایه هنری گذشتگان خود میتوانیم این کار را انجام دهیم. البته این بدان معنا نیست که از همان طرحهای هنری گذشته استفاده کنیم. به عبارتی باید حرف جدیدی داشته باشیم که از یک سو به مسائل روز ما پاسخ دهد و از سویی دیگر، سرمایهای برای آیندگان شود.
وی به نقش مایههای هنری بر روی ظروف به جا مانده از گذشتگان اشاره کرد و گفت: در طول تاریخ همواره رابطه بین هنرمندان و صنعتگران برقرار بوده و حتی هنرمندان ابزارهای جنگی را تزیین میکردند و در این حوزه حضوری پررنگ داشتند، اما امروزه بین آنان یک گسست و فاصله ایجاد شده است. بیتردید اگر میخواهیم به تمدن ایرانی اسلامی برسیم باید این اتصال و ارتباط دوباره برقرار شود.